Jeg skal være en bedre veninde

Kan vi ikke bare tage den på messenger?

Jobsøgningen er officielt startet. Det er en smule nervepirrende og skide angstprovokerende, hvis jeg må være helt brutalt ærlig. For hvordan skal jeg kunne sælge mig selv og overbevise en kommende arbejdsgiver om, at jeg er det bedste, de kan få, når nu jeg føler mig så sårbar og usikker? Der skal ikke meget modgang til, for at mit korthus blafrer faretruende. Så gæt selv, hvordan det står til med at lande dét drømmejob.

Okay fair nok, ansøgningen er første udfordring, men det er faktisk ikke den, der får mig til at ligge søvnløs. Jeg ved godt, hvor jeg står når det kommer til non-verbal kommunikation, og det står ikke helt skidt til (jydens svar på “skide god”). Men for hulen, hvor er jeg ræd for en mulig jobsamtale. Skrækscenariet, hvor man sidder der med fugtige håndflader, flakkende blik og en hjerterytme som en 100 meter løber efter sit livs sprint. Og så øjeblikket hvor man bliver spurgt om noget, der slår en totalt ud af kurs. Mit tåbelige sind reagerer i sådan tilfælde med en 5-10 akavede “øøhm”-mer og min krop reagerer med brutal rødmen i ansigtet og nervøse plamager på bryst og hals. ARE YOU KIDDING ME? Hvorfor fejler det skidteras lige dér, hvor der er aller mest brug for bare lidt cool udstråling? Hmpf.

Jeg hader følelsen af ikke at være forberedt (perfektionist som jeg er), og det er lige netop derfor jobsamtaler og mundtlige eksaminer for mig er skabt af Satan himself. Kunne vi evt tage den på messenger i stedet? Evt med mulige spørgsmål indleveret 24 timer før til forberedelse? For så tror jeg ærligt talt, at jeg har en chance.

Ej, jeg ved godt der er mange måder at forberede sig på en jobsamtale, og at det er vigtigt at forberede sig selv mentalt. Fortælle sit spejlbillede, hvorfor man fortjener det satans job og så håbe på, at usikkerheden i øjnene overdøves af ordene der kommer ud.

Jeg må tage denne jobsøgningsperiode med et gram realisme, og vide med mig selv, at det kan tage mange ansøgninger og mange jobsamtaler i helvede, før jeg lander et godt job. Og bare fordi det ikke lykkedes i hverken første eller sjette huk, betyder det ikke, at der ikke venter mig et godt og givende arbejde derude. Så længe jeg bare ikke skal bruge flere måneder på det, ik?

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg skal være en bedre veninde