Public Service #2

Bryd tabuet #2

Del 1 af Bryd Tabuet kan læses her.

…Ja, man skulle tro at det skrive om sin personlige angst og depression var tabubelagt nok. Det synes jeg egentlig ikke. Det er i hvert fald ikke dét tabu jeg ønsker at bryde. Det er der så mange stærke mennesker, der har gjort før mig, og jeg ønsker ikke andet end at være åben og ærlig omkring det.

Det, der tynger mit hjerte, og som jeg så gerne vil have ud i det åbne, handler meget mere om den måde, vi vælger at leve et bedre liv på, hvor vi tager hensyn til vores psykiske usikkerheder.

Det gør mig nervøs at skrive om, hvilket fortæller mig, at jeg for hulen skal tage fat i det, og afmystificere det.
Det er blevet så moderne at leve sugarfree, glutenfree, dairyfree, cleaneating og alle de andre sundhedstendenser, vi ser i samfundet. Jeg er så madglad, at det ville være praktisk talt umuligt at overholde nogen af disse.
Er der egentlig gluten i bland selv slik?? Må jeg gerne stadig spise hvidløgsbrød med ekstra smør??
I sidste ende er det jo fordi, jeg ikke har et særligt problem med nogle af disse kategorier (udover lidt oppustethed og ekstra fedt på kroppen), hvilket ikke hjælper min viljestyrke op på et niveau, hvor jeg er nødt til at lade være med at indtage dem.

Til gengæld har jeg det sådan med to andre meget populære stimuli. Koffein og alkohol. Det er to ting, der er så inkarnerede en del af det danske samfund, at når min psyke ikke kan holde til at indtage nogle af dem, og det skal forklares på en henkastet måde, bliver jeg mødt med uforstående blikke.
‘Sugarfree living’ er vi vant til, men drikker du ikke alkohol? Det ér sgu da for mærkeligt!
Tænk lige over hvor mange sammenhænge alkohol naturligt er en del af. Jeg synes det er skræmmende.

I mit tilfælde er det simpelthen ikke det værd. Jo, jeg går sikkert glip af en masse socialt, og ubevidst vil der altid være nogen, der undlader at sende en invitation i min retning med den viden i baghovedet. Men min angst tillader det ikke. I sidste ende vil jeg ikke byde mig selv at sidde plørefuld med mine friendzz på klubben på grænsen til et angstanfald. Igen. For der var mange år, hvor jeg tvang mig selv igennem det. Og hvor jeg har været unødvendigt frustreret og ødelagt andres aften, fordi jeg ikke selv kunne kontrollere min angst.

I forhold til koffein, så er det nok den første ting, du bliver anbefalet at droppe, når nogen hører ordet angst. Ligesom med alkohol har det en dårlig indvirkning på hjerterytmen, hvilket i nogle tilfælde kan forstås af hjernen som om man er ved at udvikle angst.

Jeg har ikke selv prøvet at få et anfald, fordi jeg var høj på koffein, men da jeg egentlig aldrig har været den store kaffedrikker, har det været nemt at tage beslutningen om, at det ikke skulle være en del af min livsstil mere.

Fortsættes…

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Public Service #2